Sömn.

Det som många rosa prinsessor och folk i allmänhet nämner ibland är deras skönhetssömn.
Men finns det verkligen något som heter skönhetssömn?
Skönhetssömnen sägs göra dig vacker och må bra, jag vågar ialla fall säga sömnen bidrar till det.


För att kroppen ska fungera optimalt- det vill säga som bäst- så krävs det ett visst antal timmars sömn.
När man är liten så är det mycket som händer under sömnen, det är nämligen då kroppen växer och de behöver sova 12 timmar + -. Men när man blir äldre kan det variera från person till person. Vissa kanske bara behöver sova 6-7 timmar medans andra behöver 8-10 timmars sömn.
Under sömnen vilar och läker kroppen, men det är också då man tar in all information. Har du tillexempel prov och tentor så ska man vara nogrann med sömn. Du minns nämligen lättare och kan ta in ny fakta bättre. Kunskap är skönhet!

Men hur påverkar sömnen, eller den såkallade skönhetssömnen, ditt utseende eller skönhet?

När du sover bra och länge så blir du mer avslappnad vilket leder till mindre stress. Har du ibland sovit dåligt kan man känna sig stressad och nära till gråt, känner du kanske igen dig från när du var mindre, om du inte gör det än idag?
Stress påverkar din hud till viss del så det kan vi räkna som en faktor till att få bättre hy.
Men sen har vi ju också kroppen, kroppen mår alltid bra av att slappna av och känner du dig utvilad kan du prestera bättre på träningen m.m. att må bra i kroppen räknar vi till skönhet!

Håret då? Självklart kan sömn vara en faktor där med. I allmänhet så mår hela kroppen bra utav sömn och man kan ibland lägga märke till att humöret blir sämre, då man inte sovit särskilt bra de senaste dagarna. Är man på bra humör syns det hela vägen inifrån och ut, så det bidrar ju också till din skönhet

Vi skulle vilja påstå att skönhetsömn fakiskt påverkar ditt utseende och skönhet! det bidrar ialla fall till hur du mår, och hur du ser ut till viss del.

Har du frågor eller har något att tilllägga kan du maila till :

[email protected]

Kommentarer
Postat av: Louise

nu har jag lärt mig något nyt. en bra blogg med mycket fakta =)

2011-01-22 @ 19:24:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0