Olika form utav träning.

Träna ska vara något kul som du gillar att göra och endast för att må bra och inte pågrund utav vikthets.
Men hur börjar man egentligen?
Till en början kan det vara riktigt svårt att få igång kroppen, då det faktiskt kan dröja innan man ser resultat, men ha tålamod! det lönar sig!
Har man dålig kondition så kan det vara riktigt tungt att dra ut och jogga, men vill du vara snäll mot kroppen är det bra att börja långsamt. Det är dock viktigt att sätta upp ett mål.

Målsättningar och träning hemma.

Börja med små målsättningar t.ex Jag ska gå till och från skolan/jobbet varje dag, Varannan dag ska jag ut och gå i en kvart m.m.
När du sedan känner dig redo kan du börja med enkel jogging och öka takten på promenderna.( Senare här i bloggen kommer det komma upp ett spring schema om hur du steg för steg ökar takten och förbättrar konditionen).
Men samtidigt som du vill förbättra konditionen vill du också bli starkare ! Man får ut mycket utav en springtur, men att stärka ryggen och bålen för bättre hållning är också viktigt.
Gör 15 situps, 15 armhävningar och 15 rygglyft. Vila en minut och gör samma sak två gånger till. Det här kan du göra direkt efter din promenad/joggingtur då kroppen är uppvärmd.

Men är träning hemma inget för dig så kan det hjälpa att göra det tillsammans med en vän. Tävla och se vem som fått bäst resultat i slutet av månaden, peppa varandra och tänk på vad ni får ut utav träningen.
Annars kan en enkel lösning vara att anämla sig till första bästa dans kurs.




Dans
Dans är mycket bra träning för kroppen utan att man ens märker det. Efter en danslektion kan man vara helt dyngsur, men kom ihåg att det hänger på dig, DU måste ge ALLT. Det gäller all slags träning. Ger du allt och verkligen bestämt dig för att klara det så går det, lita på dig själv!



Simning

En annan träningsform är simning. Bor du i närheten utav en simhall är det perfekt, simma en halvtimme och ta en stund i bastun. Bastun hjälper nämligen din hud då alla porer öppnas och gammal hud enkelt kan tas bort. Genom att skrubba på huden med handen eller handske får du enkelt bort den gammla huden, men skrubba inte för mycket, huden kan då skadas och bli känslig.
Det finns speciella handskar för skrubb som du kan hitta på bl.a Åhlens. Det är inte speciellt dyrt och fungerar alltid lika bra!



Men känner du att inget av det här passar dig så finns det många andra alternativ, köp dig ett kort på gymmet eller kolla runt efter kurser i din ålder.

Viktigt att veta:


För att få ut som mest utav träningen bör du träna minst 2-3 ggr i veckan. Glöm heller inte bort att äta mer! Din kropp kommer behöva all den energi den kan få om du tränar hårt och länge, men ingen skräpmat!
Gör goda sallader till middagen med lätt dressing till och på tallriken ska det ligga kolhydrater fett och proteiner.
Kör du mycket styrke träning behöver du mer protein för att bygga muskler, och kolhydater ger bra energi om du konditions tränar mycket.
Men kom ihåg att lägga upp passen bra, tränar du armar ena dagen så tränar du ben nästa.


Lycka till och kom ihåg att må bra på insidan är nyttig skönhet!











Kommentarer
Postat av: josefine

Glöm inte att anmäla dig till veckans blogg! :)

Ha en fortsatt trevlig dag :)

2010-11-08 @ 12:06:14
URL: http://duilin.blogg.se/
Postat av: josefine

Kul att du är med i veckans blogg :)



Haft en bra dag annars? :D

2010-11-08 @ 18:40:41
URL: http://duilin.blogg.se/
Postat av: josefine

sv: jadå, nyckeln är inte att banta ner sig och förlora snygga kurvor och bli en pinne :P

nyckeln är att äta och leva rätt och förlora fett, bygga muskler och behålla sina snygga kurvor ;D

2010-11-09 @ 12:36:29
URL: http://duilin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0