Ansiktskrubb, ansiktsmask, fotvård och nagelvård

Vi tänkte ge er lite tips på vad man kan göra en lördag som för många är ''dagen efter''. Då är det skönt att koppla av med lite hemma spa. Idag tipsar vi om hur man gör en egen ansiktsskrubb, ansiktsmask samt hur man gör sig fin om fötter och naglar.
Ansiktsskrubb
Mild skrubb för ansiktet

När du gör en skrubb för ansiktet passar dessa två ingredienser bra- Mandelmjöl och Havremjöl. Båda är skonsamma och återfuktande.

Gör såhär:

Blanda lika delar havremjöl, mandelmjöl och honung. Tillsätt så mycket yogurt som krävs för att få en lagom konsistens. Fukta ansiktet och massera in ordentligt.

Skrubb för hud med akne.

 

För hy med akne kan du blanda 1 del krossad linfrö, 2 delar havremjöl och 2 delar natriumbikarbonat. Låt linfrö stå i vatten tills det får en gelé formula.

Tillsätt havremjöl och natriumbikarbonat.

Behövs blandas extra vätska i för att få en lagom konsistens.

Lägg på och massera in snabbt innan bikarbonatet "fräst" färdigt.

 

Fötter.

Koka varmt vatten i en balja och sänk sakta ned fötterna. När du känner att fötterna börjat mjukna kan du fila dem för att få bort överflödig hud. Passa på att göra tånaglarna fina genom att klippa och fila.

När fötterna är färdig baddade så får man inte glömma att smörja in dem. Ta en fukt givande creme och massera långsamt in den. Vänta en stund innan du börjar röra på dig, vi vill ju inte kleta in creme på golvet!

 

Ansiktsmask.

Då du endå sitter med fötterna i baljan kan du alltid applicera en ansiktsmask. Den här gången använder vi oss utav  en du köper i butik. ÖoB (överskottsbolaget) säljer billiga och hyfsat bra masker! Jag har själv provat dem men är inget jag skulle använda ofta, men någon gång ibland( då man inte har ingredienser hemma) funkar det fint!

De finns för olika hudtyper och just den jag använt kommer från chantelle. Vad tycker ni om dom? Har ni kanske tips på bättre märken? skicka in till : [email protected]


 

Nagelvård.

När du ska fila naglarna ska du se till att du filar naglarna med en bra fil, en grov fil kan förstöra naglarna och dra bort flisor ect.

Fila då försiktigt med en sandpappersfil från båda sidorna in mot mitten på varje nagel. Dra aldrig fram och tillbaka över nageln. Om du filar nageln för rund kan det också skada nageln, fibrerna i nageln skadas nämligen då det är som bäst att hålla dem raka!

Sätt sedan ned händerna i lite ljummet vatten, nagelbanden blir mjukare då och lättare att peta tillbaka.

Om du vill måla naglarna bör du vänta med det i c.a 15 min efter att du baddat händerna.

OBS. Har du nagellack ska du ta bort det innan du påbörjar denna behandling.


 

Bra att veta:

Dina naglar påverkas mycket utav vad du faktiskt äter, en bra kost ger alltså starkare naglar! När du ska sköta om naglarna så kan du passa på att återfukta huden på hela handen. Nu i vintertid är det lätt att man blir torr och även nagelbanden kan "spricka", så ett tips är att ha en handkräm i fickan.

Har du svaga naglar kan du smörja dem med nagelolja både morgon och kväll!

 

Dela gärna med dig utav dina tips och knep till : [email protected]

 

 

 


Kommentarer
Postat av: ellie m

mmumsig blogg :)

2010-11-06 @ 17:09:49
URL: http://elliestaffs.blogg.se/
Postat av: ellie m

mmumsig blogg :)

2010-11-06 @ 17:09:53
URL: http://elliestaffs.blogg.se/
Postat av: Moa ♥ - FUCKINGPOSERS

Nu finns det en ny chans att anmäla sig till dagens blogg :)

2010-11-06 @ 22:27:57
URL: http://FUCKINGPOSERS.SE

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0