6 myter om skönhet

Myt 1:

Du får åderbråck av att ha benen i kors

Åderbråck är ärftligt och det har ingen betydelse hur du sitter. Däremot kan du kolla in din mammas åderbråck. Och din mormors. Om de har det är sannolikheten mycket stor att det även drabbar dig. När det handlar om att utveckla åderbråck visar det sig att gener är av största betydelse, då bråcket går i arv


Myt 2:
Håret växer snabbare om du klipper det ofta.
Håret växer alltid med samma fart och det påverkas inte av hur ofta duklipper det. Däremot ökar risken för kluvna hårtoppar om du inte klipper topparna regelbundet vilket gör att ditt hår lättare går av och därför inte har kraft att växa förbi en viss längd.

Myt 3:

Rakning gör hårväxten grövre.

Hårväxtens färg, grovlek och täthet styrs helt av hormoner och dina gener och påverkas därför inte av rakning eller vaxning. Däremot kan ett rakat hårstrå ge intrycket av att vara grövre eftersom det skurits rakt av.

 

Myt 4:

Finnar orsakas av för fet hy

Det finns massor av olika anledningar till att man får finnar och fet hy kan vara en utav dom. Det kan också bero på känslig hy eller hormoner.

Bara för att du har finnutbrott då och då betyder alltså inte automatiskt att du har fet hy.

Myt 5:

Att gnugga tänderna med citron gör tänderna vitare

Även om citron funkar bra att bleka håret någon nyans så gör du bara dina tänder en björntjänst. Syran i citronerna skadar din emalj, något som inte går att reparera.

Ett tips är att istället borsta tänderna med bakpulver och vatten ett par gånger i veckan.

 

Myt 6:

Lösnaglar förstör dina riktiga naglar

Varken lösnaglar eller lim förstör dina riktiga naglar, däremot kan nageln ta skada om du river eller sliter bort en lösnagel när det är dags att plocka av dem. Tar du bara hand om lösnaglarna och avlägsnar dem korrekt skadas inte dina riktiga naglar.

 





Kommentarer
Postat av: Janina&Sofia

nice blogg:)

2010-11-04 @ 20:10:14
URL: http://sofiaojanina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0